Kunnon töissä :)

”Työtä josta jää jälki ja joka on kivaa”, kuvasivat nuoret metsätyötä, jota pääsimme kokeilemaan Könkkölän tilalla yhdessä Kunnon työt -hankkeen metsätyöporukan kanssa. Kokeneet koneiden kayttäjät sahasivat puita ja raivasivat Könkkölän piha-aluetta siistiksi ja LUMO-pajan nuoret osallistuivat risusavottaan sekä polttopuiden pilkkomiseen. Tekemisen meininki oli kova ja työ opetti tekijäänsä. Könkkölän usein niin hiljainen piha täyttyi puheensorinasta, oransseista haalareista ja työntouhusta. Näky pihalla oli juuri sellainen kun olla pitäisikin; erilaisia, eri-ikäisiä, eri kokemuksen omaavia ihmisiä tekemässä yhdessä toisiltaan oppien niitä kaivattuja oikeita fyysisiä töitä, niitä töitä josta jää jälki.

kuva 1

Könkkölässä LUMO-pajan kanssa työskennelleet metsätyömiehet ovat töissä Kunnon työt -hankkeessa. Kunnon työt -hanke on toiminut kaupungin työllisyyspalveluiden alla työvoimapolittisena hankkeena Keski-Suomen elinkeino- liikenne ja ympäristökeskuksen rahoittamana projektina jo viitisentoista vuotta. Tällä hankekaudella projektissa työllistetään työttömiä metsätöihin, varaston hallintaan, pieniin kaupungin sisäisiin remontti- sekä kunnostustöihin ja uutena osana hankeessa kehitetään Könkkälän Green Care -toimintakeskusta, joten LUMO-pajan nuoret ovat osana Kunnon työt -hanketta.

kuva 2kuva 4

Metsätyöpäivän jälkeen olo oli jokaisella väsynyt mutta voimaantunut. Osalla kirves oli ollut kädessä ensimmäistä kertaa ja osa ei ollut koskaan ollut risusavotassa. Könkkölän ilme muutui heti raikkaammaksi, vaikka toki risujen kantamishommia jäi vielä mukavasti myös seuraaville päiville. Puiden raivaamisen henkinen merkitys on tärkeää: työt Könkkölän alueen ennallistamiseksi on nyt aloitettu ❤

kuva 5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s