Hyvinvointia luonnosta 15.10.

Kirpeän lokakakuisena lauantaina Toivolan Vanhalle Pihalle kerääntyi joukko keskisuomalaisia yrittäjiä, järjestöjä ja oppilaitoksia esittelemään tuotteitaan ja osaamistaan Hyvinvointia luonnosta -tapahtumaan.

img_5842

Suur-Jyväskylän Lehti teki jutun tapahtumasta ja sen tausta-ajatuksesta.

Green Care -ajatus elää Suomessa nousukautta ja Vihreää hoivaa toteutetaankin jo mitä moninaisimmin toimin kautta maan. Vaikka luonto onkin aina ollut hyvin tiiviinä osana suomalaista sielunmaisemaa, järjestäytynyt hyvinvoinnin tuottaminen luonnon ja eläinten kautta on vielä terminä suhteellisen nuori ilmiö Suomessa. Olemme koonneet kuluvan vuoden aikana luonto- ja ympäristöalan yrityksiä Könkkölän yritysverkostoon, jotta Könkkölän väki voisi seurata läheltä kiinnostavia yrityksiä. Haaveenamme on saada Keski-Suomen alueen Green Care -verkostot samalle mallille kuin esimerkiksi Pohjois-Savossa. Siksi koimme tarpeelliseksi järjestää päivän, jonne listallemme kootut alalla toimijat voisivat tulla verkottumaan keskenään sekä esittelemään toimintaansa asiakkaille.

Yrityksetkin tästä hyötyvät. Jyväskylän seudulla, kuten koko maassa, suurin osa yrityksistä on pienyrityksiä, alle viisi henkilöä työllistäviä. Pienyrittäjien haasteena on usein löytää aikaa verkottumiseen, vaikka hyvillä verkostoilla voisi löytää monia jopa työmäärää vähentäviä keinoja.

 

img_5865

Könkkölän toimintakeskuksen innokkaat asiakaspalvelijat.

Könkkölässä on kauan tiedetty, miten tärkeää on päästä tekemään järkeviä ja oikeita asioita luonnon helmassa. Kasvimaan kuokkimisesta ja rikkaruohojen kitkemisestä saa fyysisen kunnon kohoamisen lisäksi henkistä hyvinvointia, kunhan uskaltaa sitä edes kokeilla. ”Halaa puuta”-viikkoa vietimme myös syyskuussa, ei sillä, mukavaahan sekin oli, mutta hyvinvointia voi tavoitella monin keinoin.

Siksi oli nautinnollista päästä jakamaan ajatuksia ja ideoita muiden samanhenkisten ihmisten kanssa! Suuret kiitokset kaikille osallistujille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, intoa ja uudenlaisia ajatuksia puhkuen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s