Ajatuksia harjoittelun päätteeksi

Suoritin sosionomiopiskeluihini kuuluvan neljän viikon harjoittelun Könkkölässä. Tulin Könkkölään tutustumaan työtoimintaan, Green Care -alaan ja tietysti Könkkölän ohjaajiin ja pajalaisiin. Toivoin harjoittelun selkeyttävän omiakin urasuunnitelmia opintojen suuntaamista ajatellen. Harjoittelun aikana kiinnostuin myös toiminnan rahoittamisesta ja pääsin ilokseni mukaan tutkiskelemaan mahdollisia rahoittajia Könkkölän tulevalle projektille.

53192496_1220615958114691_6092540014229454848_o

Kuljin Verso- ja Verstas -ryhmien matkassa. Vahvimpana mieleen jäivät ulkona tekeminen, yhdessä oleminen ja loistavat persoonat, joihin sain tutustua. Könkkölässä tulee saatua voimaa ulkoilusta ja luonnosta huomaamattaan, vaikka ulkona puuhatessa, polttopuita kannellessa tai ihan pihalla seisoskellessa. Läheiset metsä ja järvi antavat energiaa mystisellä tavallaan. Harjoittelun aikana tuli mietittyä myös omaa luontosuhdetta ja sitä, kuinka maaseudulla kasvaneena luontoa kaipaa kaupunkiin muutettuaankin.

Päivien aikana ehdimme käydä pilkillä, soittaa musiikkia, kylvää siemeniä ja vaikka mitä. Siinä sivussa joimme paljon kahvia ja höpöttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä, elämästä siis. Könkkölässä tuntuu vahvana tasavertaisuus ja aitous, joka näkyy jokapäiväisessä toiminnassa. Äkkiseltään tulija ei tiedä kuka on pajalainen ja kuka ohjaaja. Samoin harjoittelija sulautui joukkoon yhdenvertaisena ihmisenä.

53588186_1228855973957356_3792136877448888320_n

Sain harkalta paljon uutta tietoa ja työpajatoiminta sekä Green Care -ala tulivat paljon tutummiksi. Viihdyin valtavan hyvin pajalaisten kanssa ja yhdessä tekeminen ja kaikenlaiset keskustelut olivat harjoittelussa parasta. Toivon ihanaa kevättä Könkkölän väelle ja toivon, että pian pääsette puutarhahommiin lumien väistyttyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s