Power of Positivity -koulutus Irlannissa

Osallistuin 29.4-3.5 Power of Positivity -koulutukseen Irlannissa. Koulutus pidettiin kauniissa maisemissa Wicklow -vuoristossa ja yhtenä päivänä vierailimme Brayn kaupungissa Irlannin rannikolla. Koulutus oli Erasmus + Youth in Action ohjelman koulutus ja suunnattu eurooppalaisille nuorisotyöntekijöille. Könkkölä on työpajatoimijana osa suomalaista nuorisotoimintaa, koska asiakkaistamme iso osa on nuoria aikuisia työttömiä. Koulutuksen matkakulut maksoi siten Opetushallitus ja koulutuksen kulut esim. majoituksen ja ruokailut maksoi Irlannin järjestävä taho. Osallistujia koulutukseen oli 25 Irlannista, Suomesta, Sloveniasta, Kreikasta, Italiasta, Ruotsista, Saksasta ja Norjasta.

irlanti1

 

Power of Positivity -koulutuksen tavoitteena oli käsitellä osallistujien kanssa erityisesti Irlannin ja Suomen mielenterveyden edistämistyötä esimerkkien ja toiminnallisten tehtävien kautta. Kurssin kouluttajat tulivat Irlannista ja Suomesta. Koulutuksessa esiteltiin ja mietittiin yhteisiä toimintatapoja toimia nuorisotyössä siten, että se tukee hyvän mielenterveyden toteutumista. Mietimme ja harjoittelimme myös keinoja, jotka vahvistavat ja suojaavat hyvin mielenterveyden muodostumista. Yhdessä totesimme, että mielenterveyden edistämisellä voi olla yhteisön positiivisen mielenterveyden lisäämisen kautta myös mielenterveyden häiriöitä ehkäisevä vaikutus.

Yhtenä teemana oli myös leimaamisen poistaminen mielenterveyden ympäriltä. Kaikilla ihmisillä on mielenterveys, jota voi vahvistaa ja tukea. Mielestäni parasta koulutuksessa oli, että paneuduimme myös nuorisotyötä tekevien omaan mielenterveyden ylläpitämiseen. Koulutuspaikan kauneus, mahtava ruoka ja syrjäinen sijainti tukivat kaikki koulutusta ja mahdollistivat rauhoittumisen ja rentoutumisen neljän päivän aikana. Huonot verkkoyhteydet pitivät vielä huolen, että väkisin tuli some-taukoa ja oli keskusteltava paikan päällä uusien tuttavuuksien kanssa.

 

Saimme mielenkiintoiset esittelyt paikallisista mielenterveyttä edistävistä projekteista ja Brayn kaupungissa vierailimme nuorisotilassa ja kuulimme paikallisesta nuorisotoiminnasta. Uudet tuttavuudet innoittivat solmimaan uusia kumppanuussuhteita ja kuulin lisää muista innostavista Erasmus + yhteistyöohjelmista ja koulutuksista.

IMG-20190503-WA0061

Koulutuspaikka Kippure -tila oli vaikuttavissa vuoristomaisemissa, jossa oli hienot ulkoilumahdollisuudet. Tilalla oli poneja ja lampaita ja kaikenlaisia erilaisia aktiviteettejä kuten seinäkiipeilyä tai frisbeegolfia. Kippure -tila onkin kauneutensa vuoksi todella suosittu paikka järjestää häitä. Tämä koulutus oli kaikin puolin onnistunut ja toi paljon lisää intoa omaan työhöni ja ideoita mitä ottaa mukaan omaan valmennukseeni.

Anna Rimppi
Green Care -toiminnankehittäjä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s