Harjoittelu Könkkölässä

Olen eläinihminen ja opiskelen kuntoutuksen ohjaajaksi. Oman eläinharrastukseni vuoksi kiinnostuin harjoittelupaikkaa miettiessäni Green Care -keskus Könkkölästä. Siinä kiinnostuessani en edes hoksannut, miten mukava paikka oikeasti onkaan kyseessä! Pääsin maaliskuun alussa harjoittelijana mukaan Eläintyötiimiin, joka myöhemmin keväällä sulautui yhteen Fauna-pajan kanssa.

20190313_085818(0)

Eläintyötiimi keskittyi erityisesti tutkiskelemaan eläinavusteisia menetelmiä ja tätä kautta sainkin hyvin laajasti otantaa myös siitä, millaisissa ammattiryhmissä eläinavusteisia työmenetelmiä pystytään tällä hetkellä ja ehkä tulevaisuudessa hyödyntämään. Eläinten eettinen kohtelu ja hyvinvointi ovat Könkkölässä tärkeässä roolissa, joten yhdessä tiimiläisten kanssa tarkastelimme eläinavusteisuutta paljon myös tästä näkökulmasta käsin. Käytännössä pääsimme myös kouluttamaan koiria positiivisen vahvistamisen kautta, toteuttamaan pentuhuonetta kouluun ja päiväkotiin, sekä tekemään virkistysvierailuja eri kohteisiin eläinten kanssa.

Fauna-pajan keskiössä oli eläimistä huolehtiminen. Faunan mukana kulkiessani pääsin tutustumaan erityisesti siihen, kuinka fyysistä työtä eläinten hoitaminen onkaan. Itse olen tehnyt vuosikausia mm. toimistotyötä tietokoneen ääressä, johon maatilavierailut lannanluonteineen toivat mukavaa ja ehkä kaivattuakin vertailukohtaa. Faunalla teimme paljon myös suunnittelu- ja kunnostustyötä kesällä saapuvia eläinvieraita varten.

20190425_135334

Koska harjoittelujaksoni viimeinen kuukausi osui varsin otollisesti myös parhaaseen yrttien keruuaikaan, opin hirvittävän paljon myös näistä. Kuinka kiehtovaa vanha perimätieto voikaan olla. Meillä kasvaa aivan valtavasti ruokaa ulkona kesäisin! Opiskelimme yrttien ulkonäköä ja ominaisuuksia, fermentoimme, sekä maistelimme omavalmisteista, metsän makuista yrttiteetä. Havaitsin pienen yrtti-intoilijan minussa päässeen valloilleen viimeistään siinä vaiheessa, kun erään Könkkölä-päivän jälkeen löysin itseni paistelemasta pannulla maitohorsmaa.

20190523_115155

Harjoittelujaksoni alkoi talvella ja se loppuu kesään. Sain seurata, kuinka lumi ja jää sulivat ja valkoinen maisema vaihtui vähitellen ihanaksi kesärannaksi. Talviaamuni alkoivat monesti takkatulen ääressä kahvikupposen kanssa ihanasti lämmitellen, kun taas keväämmällä hain monesti alkusysäyksen päivääni järven ulapalle tuijotellen. Aikani Könkkölässä on ollut aivan mahtavaa ja pajalaiset ja ohjaajat valtavan mukavia. Ollaan tehty paljon, keskusteltu paljon, välillä juteltu asiasta ja välillä asian vierestä. Koen, että Könkkölän aika on antanut minulle aivan hirveästi. (Siis hei, kuinka monessa SOTE-alan harjoittelupaikassa voi muka päästä esim. taluttamaan aasia…? 😉 ) Sain myös innostuskipinän Green Care -opintojen suorittamiseen. Uskon vahvasti, että luonnolla ja eläimillä on aivan huikeita vaikutuksia ihmisiin. Minuun niillä ainakin on.

IMG_20190515_114841_362

Ihanaa kesän jatkoa te mahtavat tyypit, nähdään taas!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s