Piha-tiimin vierailu Viherlandiassa

Kävimme keskiviikkona Viherlandiassa kokeilemassa taimien istuttamista. Saimme istutettavaksi pieniä orvokkien taimia, joita loppujen lopuksi taidettiin istuttaa noin 4000 kappaletta. Taimet viihtyvät viileässä, joten kasvihuoneessa oli +12 astetta lämmintä. Pääsimme myös hinnoittelemaan ja täyttämään amppeleita.

Pajalaisista moni on kiinnostunut puutarhanhoitoon liittyvistä töistä. Heillä oli tilaisuus ottaa oppia ammattilaiselta kyselemällä ja tarkkailemalla istutustaktiikkaa ja omaksua heidän tietotaitoa.

Itse olen ammatiltani ympäristönhoitaja, jonka monet yhdistävät puutarhuriksi. Minä raivaan metsää ja etsin liito-oravan kakkaa (jota itseasiassa voisi Könkkölän lähimetsästä käydä etsimässä), rakennan pitkospuupolkuja ja opettelen tunnistamaan lintuja äänistä. En istuta orvokin taimia kasvihuoneessa, mikä kuuluu enemmän puutarhurin tehtäviin ja huomasinkin, että minulle se ei ollut viihtyisä ympäristö.

Onneksi pajalaiset pitivät reissusta enemmän, kuin minä. 😀 He saivat uusia oivalluksia ajatellen mahdollisesti tulevaa työkenttäänsä.

-Minna-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s