Valonpolku -tapahtuma Könkkölässä 23.9.2021.

Torstai oli pajalaisille erikoisempi päivä, kun moni tuli Könkkölään vasta iltapäivästä. Monta viikkoa ja päivää oli käytetty tapahtuman suunnitteluun ja koristeiden valmistukseen. Jokaisella pajalla oli oma vastuualueensa Könkkölän pihalta. Viimeisiä koristeita pystytettiin pari tuntia ennen kävijöiden tuloa. Yhteisvoimin onnistuttiin laittamaan päärakennus, piha-alueet ja museo valmiiksi.

Ensimmäiset kävijät saapuivat hyvissä ajoin ja kävijöitä alkoikin virrata hyvinkin tiuhaan tahtiin. Päärakennuksen salissa oli ilmainen kaakaotarjoilu, joka lämmitti mukavasti syyssäässä valoteosten ihailijoita.

Päärakennuksen kabinetissa oli Aino Roihan uv-maaleilla toteutettu ”Elämä on mysteeri”-taidenäyttely. Näyttely loi tunnelmaa, sekä pysäytti katsojan arjen kiireestä ja stressistä. Teokset pohjautuvat puhtaaseen intuitioon ja elämän kokemiseen suurena lahjana. Ihmisyys, toisen syvä ymmärtäminen, rakkaus ja luonnon kauneus antaa katsojalleen kokonaisvaltaisen kokemuksen, jonka hän voi tuntea syvällä sisimmässään. Kun tarkastelemme elämää ja sen tuomia haasteita – ja niistä selviytymisiä itsessämme ja koko ihmiskunnan historiassa, voimme toisinaan todeta elämän olevan täysi mysteeri, josta emme tiedä vielä mitään.

Lisäksi näyttelyyn kuuluva isolle kankaalle tehty teos oli näkyvillä JKL DJ Schoolin esiintymislavalla, rantasaunan läheisyydessä.

Illan hämärtyessä alkoivat valonpolun koristeet loistamaan pimeässä.

JKL DJ Schoolin soittama musiikki loi meditatiivista tunnelmaa illan tapahtumaan. Niin lapset kuin aikuisetkin pysähtyivät tanssahtelemaan mökkien terassille uv-valojen loistaessa.

Saliin tunnelmaa loivat erilaiset valoasetelmat. Innokkaita kaakaon juojia riitti ja mukava puheensorina kävi salissa.

Jyväskylän Kunnallistekniikan museo oli myös avoinna tapahtuma iltana.

Kävijöitä Könkkölän valonpolulla oli yli 300 kävijää. Iso kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s