Könkkölän kesäpiha

Viime syksystä asti on laadittu suunnitelmia toisensa perään, jotta saisimme Könkkölään kauan kaivattuja eläimiä ja niihin liittyvää toimintaa. Suunnitelmat eivät kuitenkaan aina tunnetusti mene alkuperäisten linjojen mukaan.

Lopputulema on seuraava: yleisölle avoinna oleva kotieläinpiha ei aukea Könkkölässä vielä tänä kesänä. Sopassa on ollut paljon tekijöitä, niin materiaalihankintaongelmia, byrokratiapykäliä kuin aikataulutuksellisia haasteita — eivätkä nämä Siperiasta peräisin olevat kesäkelitkään varsinaisesti ole asiaa auttaneet. Suunnitelma A muuttui B:ksi, sitten C:ksi. Loppujen lopuksi pääsimme aakkoslistassa varmaan ainakin puoliväliin, ennen kuin tulimme siihen lopputulokseen, että kotieläinpihan virallinen avaus ei tule olemaan osa tämän kesän ohjelmaa.

lammas

Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen. Saimme kuin saimmekin Könkkölään eläimiä, tarkemmin sanottuna neljä potraa poikalammasta hoitamaan perinnemaisemaamme, kesäkanoja asuttamaan kanalaamme sekä hurjaa nimeään lempeämmän seurakanin. Diilin voisi sanoa olevan yleishyödyllinen: eläimet saavat syödä sydämensä kyllyydestä vihreää ja kotieläinpihaprojektiin työllistetyt pääsevät nauttimaan heidän seurastaan sekä opettelemaan tärkeitä jokapäiväisiä hoitotöitä. Lisäksi olemme rakkaudella rakentaneet eläinten asumukset valmiiksi, joten ensi vuotta varten eläinpiha on eläimiä vaille valmiina. Joten voisi sanoa, että vaikka emme alkuperäisen suunnitelman mukaan pystyneetkään menemään, niin olemme toden totta ottaneet harppauksia oikeaan suuntaan. On lohdullista ajatella, että kaikki viimeisen vuoden aikana tehty työ ei ole mennyt hukkaan, vaan päinvastoin: olemme päässeet testaamaan ongelmanratkaisukykyämme ja taitoamme sopeutua muuttuviin tilanteisiin. Pitkä prosessi voi äkkiseltään tuntua suossa tarpomiselta, mutta tässä vaiheessa vasta tajuaakin, miten pitkä matka ollaan tultu sekä projektin etenemisessä sekä työryhmän kehityksessä.

Vaikka suunnitelmat muuttuivatkin matkan varrella, voimme ilolla tehdä seuraavan ilmoituksen: 25.7. alkaen Könkkölän Kesäpiha on avoinna tiistaista lauantaihin ainakin elokuun loppuun asti klo 11-16. Kesäpiha on ympäristö, jossa voi tehdä monenmoista omatoimista aktiviteettia, kuten vierailla tiistaisin ja torstaisin auki olevassa kesäkahvioKunnallistekniikan museossa tai herkutella museon ohessa toimivassa kesäkahviossa, josta saa lämmintä juotavaa ja tuoretta pullaa varsin edulliseen hintaan. Halutessaan voi käydä tutustumassa Köhniönjärveä sivuavaan Lumo-polkuun tai nautiskella Könkkölän pihapiiristä ja vaikkapa ihmetellä maisemanhoitajalampaita. Kesäpiha on maksuton ja koko perheelle soveltuva. Erinomainen tilaisuus tulla tutustumaan tiluksiimme on torstaina 27.7., jolloin vietetään Könkkölän Kesäpäivää. Päivälle on suunniteltu ainutlaatuista ohjelmaa, josta voi nauttia osallistujat vauvasta vaariin.

Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s