Valokuvaajan kokemuksia Könkkölästä & hyvästit kesälle 2020

Hirsiseinien kutsuva lämpö, metsän humina ja laineiden lempeä loiske. Könkkölän tunnelma on vertaansa vailla.


Voisi sanoa, että Könkkölän tila sijaitsee aivan ihanteellisella paikalla. Vaikka Jyväskylän keskustaan hurauttaa bussilla hetkessä, Könkkölä on mukavasti omassa rauhassaan Köhniöjärven rannalla. Työpäivän aikana saattaakin välillä tuntua siltä kuin olisi paennut maaseudun rauhaan kauas kaupungista. Könkkölän pihapiirissä saa nautiskella upeista maisemista ja seurata luonnon tasaista kulkua vuodenajasta toiseen. Könkkölän tunnelmaan oman lisänsä tuovat useat piharakennukset, joista jokainen hiljaa henkii oman aikansa tarinaa.


Luontoa ja maalaismaisemaa rakastavalle valokuvaajalle Könkkölä onkin kuin karkkia. Kesällä Könkkölä kuhisee elämää, kun pajalaiset ovat puuhissaan, kasvit loistossaan ja kesän eläinvieraatkin laitumellaan. Suosikkivuodenaikani syksy on ainoa, jota en ole vielä Könkkölässä kokenut. Odotankin jo kovasti sitä, kun ruska pukee maiseman juhlallisiin sävyihin ja usva leijuu kirpeän kylmässä ilmassa.


Nyt kun vuoden 2020 kesä alkaa hiljalleen siirtymään syksyn tieltä, on hyvä aika kerrata kaihoten Könkkölän kesän tapahtumia, pääasiassa kuvin ja lyhyesti sanoin.


Kesä oli Könkkölässä hyvin kaunista ja tapahtumarikasta aikaa. Pihapiirissä riitti työtä pajalaisille aina kesän eläinvieraiden hoidosta kasvimaan ylläpitoon ja yleisestä siisteydestä huolehtimiseen. Heinäkuussa hulinaa riitti lasten elämysleirien ja Lumo-polun kunnostuksen myötä. Polun pitkospuut ja kyltit päästiin laittamaan uuteen uskoon Keskimaan Ilo auttaa-hyväntekeväisyyskampanjan ansiosta. Könkkölän pihapiirissä oleva Jyväskylän kaupungin Kunnallistekniikan museokin oli kesän ajan remontissa. Mediatiimin piti kiireisenä monien opastekylttien tekeminen kesän vierailijoita varten, somen päivittäminen sekä tietysti kesän aktiviteettien ja tunnelmien taltiointi.

Tässä kesän kuvasaldoa Könkkölästä:

Lumo-polun kunnostusta.

Kesä Könkkölässä oli minulle hyvin opettavainen ja ikimuistoinen. Työni Könkkölässä jatkuvat vielä, mutta jään kaiholla muistelemaan ensimmäistä kesääni täällä ja sen tuomia uusia kokemuksia ja ystäviä sekä heräävää tunnetta siitä, että olen vihdoinkin paikassa, jossa on hyvä olla.

© Teksti ja kuvat: Laura Nurmi, Könkkölän mediatiimiläinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s